Zdravstvena blagajna u minusu

Bez autora
Apr 11 2010

Slovenska zdravstvena blagajna u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 24 milijuna eura manjka, odnosno 43 posto planiranog za cijelu 2010. godinu. Do kraja godine se uz 55 milijuna eura deficita, koji je moguće pokriti viškovima iz proteklih godina, očekuje se još 50 milijuna eura minusa, za što bi se Zavod za zdravstveno osiguranje (ZZZS) morao zadužiti. U prva 3 mjeseca ove godine ZZZS je prikupio 554 milijuna eura doprinosa, 0,3 posto više nego lani, no manje od očekivanih 565 milijuna eura. Unatoč mjerama štednje, uvedenima lani, rashodi ZZZS-a su za 2,5 posto, odnosno za 14 milijuna eura iznad planiranih.

Zdravstvena blagajna u minusuSlovenska zdravstvena blagajna u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 24 milijuna eura manjka, odnosno 43 posto planiranog za cijelu 2010. godinu.

Do kraja godine se uz 55 milijuna eura deficita, koji je moguće pokriti viškovima iz proteklih godina, očekuje se još 50 milijuna eura minusa, za što bi se Zavod za zdravstveno osiguranje (ZZZS) morao zadužiti.

U prva 3 mjeseca ove godine ZZZS je prikupio 554 milijuna eura doprinosa, 0,3 posto više nego lani, no manje od očekivanih 565 milijuna eura. Unatoč mjerama štednje, uvedenima lani, rashodi ZZZS-a su za 2,5 posto, odnosno za 14 milijuna eura iznad planiranih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik